(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Bramborák
Potřebné ingredience
.. Ingredience brambory 750 g česnek 6 stroužků hladká mouka 80 g kmín drcený 1/2 lžičky majoránka sušená 1 lžíce mléko 200 ml sádlo 1 kus sůl 1 špetka vejce 1 kus
Postup přípravy
Postup přípravy
1. Brambory umyjte, oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Veškerou vodu, která se po strouhání objeví, slijte a navíc ji ještě z brambor co nejvíc vymačkejte. Dále brambory zalijte mlékem a přidejte ostatní ingredience kromě sádla. Vše dobře promíchejte.
2. Rozehřejte velkou pánev a dejte do ní lžíci sádla. Jakmile se sádlo rozpustí, naberte 1 menší naběračku těsta, vyklopte ji doprostřed pánve a vypouklou strany naběračky nebo lžící rozetřete těsto na 1/2 cm vysokou placku. Smažte při střední teplotě, bramborák se musí dobře propéct. Po zezlátnutí spodní strany, opatrně obraťte a stejným způsobem osmažte i po druhé straně.
Poznámka
Každý si může vylepšit recept dle své chuti i dalšími surovinami, např. přidáním nějaké uzeniny nakrájené na malé kousky a přimícháním do těsta. Bramborák může být podáván také jako příloha k různým masovým směsím.
1. Brambory umyjte, oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Veškerou vodu, která se po strouhání objeví, slijte a navíc ji ještě z brambor co nejvíc vymačkejte. Dále brambory zalijte mlékem a přidejte ostatní ingredience kromě sádla. Vše dobře promíchejte.
2. Rozehřejte velkou pánev a dejte do ní lžíci sádla. Jakmile se sádlo rozpustí, naberte 1 menší naběračku těsta, vyklopte ji doprostřed pánve a vypouklou strany naběračky nebo lžící rozetřete těsto na 1/2 cm vysokou placku. Smažte při střední teplotě, bramborák se musí dobře propéct. Po zezlátnutí spodní strany, opatrně obraťte a stejným způsobem osmažte i po druhé straně.
Poznámka
Každý si může vylepšit recept dle své chuti i dalšími surovinami, např. přidáním nějaké uzeniny nakrájené na malé kousky a přimícháním do těsta. Bramborák může být podáván také jako příloha k různým masovým směsím.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
feixovky
(upraveno)
24. 5. 2010, 10:30
Inspirace dobrá, ale mě chybí recept.
Janík@Lucík
(upraveno)
2. 6. 2010, 14:28
@feixovky
Ingredience brambory 750 g česnek 6 stroužků hladká mouka 80 g kmín drcený 1/2 lžičky majoránka sušená 1 lžíce mléko 200 ml sádlo 1 kus sůl 1 špetka vejce 1 kus Postup přípravy 1. Brambory umyjte, oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Veškerou vodu, která se po strouhání objeví, slijte a navíc ji ještě z brambor co nejvíc vymačkejte. Dále brambory zalijte mlékem a přidejte ostatní ingredience kromě sádla. Vše dobře promíchejte. 2. Rozehřejte velkou pánev a dejte do ní lžíci sádla. Jakmile se sádlo rozpustí, naberte 1 menší naběračku těsta, vyklopte ji doprostřed pánve a vypouklou strany naběračky nebo lžící rozetřete těsto na 1/2 cm vysokou placku. Smažte při střední teplotě, bramborák se musí dobře propéct. Po zezlátnutí spodní strany, opatrně obraťte a stejným způsobem osmažte i po druhé straně. Poznámka Každý si může vylepšit recept dle své chuti i dalšími surovinami, např. přidáním nějaké uzeniny nakrájené na malé kousky a přimícháním do těsta. Bramborák může být podáván také jako příloha k různým masovým směsím.
sislová
(upraveno)
25. 3. 2010, 20:55
calexaci
(upraveno)
25. 3. 2010, 20:36
Taky bych si hned dala